Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر شاهد چوهدری بدون اغراق پدر زبان اردو در دانشگاه‌های ایران بود که روز گذشته دار فانی را وداع گفت.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم دکتر شاهد چوهدری استاد برجسته و محقق سرشناس پاکستانی که بدون اغراق پدر زبان اردو در دانشگاه تهران تلقی می‌شد روز گذشته در سن 75سالگی دار فانی را وداع گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبع لطیف و روحیه مهربان دکتر شاهد چوهدری خاطراتی را از او به یادگار گذاشته که با هر یک از دانشجویان وی به سخن می‌نشینیم بغض وی مانع صحبت‌هایش می‌شود.

وی در شهر سرگودها پاکستان به دنیا آمده و تا مقطع کارشناسی ارشد را در این کشور سپری کرده و سپس برای تکمیل تحصیلاتش در مقطع دکتری وارد دانشگاه تهران شد.

استاد شاهد چوهدری علاقه‌ای بی پایان به فرهنگ و ادبیات فارسی داشته وهمین باعث شد تا برای پیشرفت زبان اردو در بین فارسی زبانان تلاش‌های فراونی انجام دهد.

این استاد فقید در پژوهشگاه علوم انسانی دانشگاه تهران فعالیت علمی مختلفی داشته و اینک بیش از 300 دانشجویی که موفق شده‌اند از این دانشگاه در مقطع کارشناسی فارع‌التحصیل شوند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم خود را مدیون وی می‌دانند.

از وی کتب مختلفی نیز به یادگار مانده که حاصل ذوق هنری و طبع ادیبانه او در ترجمه آثار فارسی به اردو و بالعکس است.

دکتر شاهد چوهدری در جریان یک سفر به شمال کشور با فداکاری یک جوان ایرانی را که در حال غرق شدن در دریای خزر بود نجات داد و اثبات کرد که از خودگذشتگی مرز و اقلیم نمی‌شناسد.

این استاد دانشگاه تهران روز گذشته و بر اثر سکته دار فانی را وداع گفت. مراسم تشییع پیکر وی با حضور اساتید، شخصیت‌های علمی و دانشجویان وی فردا به سمت بهشت زهرا برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/.

R36461/P36461/S8,87,91/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۶۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نمایشگاه حمایت از غزه در دانشکدگان هنر‌های زیبای دانشگاه تهران

دفتر جامعه اسلامی دانشجویان تصمیم گرفت تا با زبان هنر دوباره غزه را بر سر زبان‌ها بیاورد و مانع از فراموشی در اذهان گردد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اقدامات رژیم غاصب صهیونیستی در این ۷۶ سال اشغالگری برگه ننگینی در دفتر عمر بشریت رقم زده است. بعد از شکست ترمیم ناپذیری که این رژیم در عملیات طوفان الاقصی خورد فشار‌ها و جنایت‌های خود را شدیدتر و دیوانه وار اعمال کرد به طوری که عمق شرارت این رژیم در این ۷ ماه بر همگان در سراسر جهان آشکار گردید.

اینک در جای جای این کره خاکی، انسان‌های بیدار علیه اسرائیل به پا خاسته اند و خواستار متوقف کردن این ماشین جنایت شده اند. در این بین مردم مظلوم غزه تحت شدیدترین فشار‌ها و کشتار‌ها مقاومت کرده اند و سزاوار تحسین اند.


بعد از عملیات غرورآفرین وعده صادق توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران علیه تجاوز این رژیم به کنسولگری ایران در دمشق، دفتر جامعه اسلامی دانشجویان دانشکدگان هنر‌های زیبا دانشگاه تهران بر آن شد تا با زبان هنر دوباره غزه را بر سر زبان‌ها بیاورد و مانع از فراموشی در اذهان گردد.

زبان انتخاب شده تایپوگرافی در قالب نمایشگاه است و از سوم اردیبهشت ماه در سالن نمایشگاه دانشکدگان هنر‌های زیبا برگزار شد و در معرض دید مخاطبین قرار گرفت.

یکی از بخش‌های ویژه این نمایشگاه آثاری از تایپوگرافی فارسی به روش نگاره‌های چینی بود که در عین جذابیت از لحاظ بصری و هنری انتقال دهنده مفاهیم مرتبط با مقاومت فلسطین و غزه بود.

دیگر خبرها

  • استاد دانشگاه سمنان عضو هیات علمی نمونه کشوری شد
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس نقاب دروغین حقوق بشر را از چهره ایالات متحده انداخت
  • افشای مدرک تحصیلی استاد همه‌چیزدان عرصه سیاست ایران | کدام دانشگاه درس خوانده است؟ +سند
  • برگزاری نمایشگاه حمایت از غزه در دانشکدگان هنر‌های زیبای دانشگاه تهران
  • گرامیداشت سالروز استاد مرتضی مطهری و روز معلم در دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه
  • یک هرمزگانی استاد نمونه کشوری شد
  • تجلیل از ۲ عضو هیات علمی دانشگاه مازندران به عنوان استاد نمونه کشوری
  • عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی، استاد نمونه کشوری
  • معبر ورودی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به‌ نام «استاد فروغی» نام‌گذاری شد
  • ۵ اصفهانی در بین پراستنادترین استادان دانشگاه آزاد اسلامی