Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از دانشجویان دانشگاه تهران، چرایی و چگونگی تشکیل تجمع اخیر در دانشگاه تهران و عوامل پشت پرده آن را تشریح کرد.

به گزارش شریان نیوز،  تجمع غیرقانونی عده‌ای در اعتراض به بخشنامه اخیر دانشگاه تهران درباره ضوابط پوشش دانشجویان، ظهر روز گذشته (دوشنبه ۲۳ اردیبهشت) در محل این دانشگاه برگزار شد که این تجمع با هوشیاری و اعتراض دانشجویان پایبند به قوانین خنثی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برهمین اساس، یکی از دانشجویان دانشگاه تهران که در تجمع روز گذشته حضور داشت روایتی از این تجمع و عوامل پشت پرده آن‌را به شرح زیر روایت کرده است:

وضعیت فرهنگی دانشگاه تهران به علت بی عملی و احیانا سیاست‌های مروج اباهه گری معاونت فرهنگی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران مثل تاسیس کافه‌های متعدد در اطراف در‌های دانشگاه و خرید سینما! طی چند سال گذشته رو به افول گذاشته و طی سال ۹۷ شاهد سیر نزولی پوشش و رفتار دانشجویان بودیم که با نامه ۱۱۸ استاد دانشگاه تهران در مهر ماه ۹۷، از وضعیت موجود ابراز نگرانی شد در این نامه از مسوولین امر خصوصا دکتر نیلی ریاست دانشگاه برای برنامه ریزی و اقدام در جهت رعایت قوانین و ضوابط پوشش و رفتار دانشگاهیان درخواست موکد شد.

اما این هشدار منجر به تغییر سیاست‌ها نگشت و با آغاز سال ۹۸ متاسفانه شاهد افزایش رفتار‌های هنجارشکنانه، کشف حجاب و ... در فضا‌های عمومی و اطراف مسجد دانشگاه تهران بودیم. این وضعیت منجر به تهیه‌ی نامه‌ای توسط دانشجویان و اساتید شد که تا امروز به امضای بیش از ۲۰۰۰ نفر از اساتید و دانشجویان دانشگاه تهران- علوم پزشکی - تهران رسیده است. این نامه با ۱۸۱۴ امضا برای دفاتر روسا و مسوولین نهاد دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران حدود سه هفته پیش ارسال شده است.

با فاصله‌ی کوتاهی از ارسال نامه و علیرغم تاکید نگارندگان نامه بر «توجه به ملاحظات و پیچیدگی‌های مسایل فرهنگی و اجتماعی خصوصا در برخورد با جوانان» و درخواستشان مبنی بر "توجه" ویژه به این موضوع و نه اقدام سریع و نپخته، متاسفانه دانشگاه تهران اقدام به راه اندازی گشت در دانشگاه نمود که با جبهه گیری و برخورد عده‌ای از دانشجویان و صدور بیانه‌ای عجیب و خارج از چارچوب از سوی یکی از تشکل‌های دانشکده فنی منجر شد. پیرو این بیانیه و با محوریت گروه‌های دانشجویی در پیام رسان تلگرام هماهنگی تجمعی در تاریخ ۲۳ اردیبهشت در مقابل دانشکده هنر انجام گرفت. آنچه دانشجویان را به شرکت در این تجمع ترغیب می‌کرد شعار‌های آزادی خواهی و مقابله با استبداد و زورگویی بود و متاسفانه عده‌ای هر چند قلیل با محوریت دانشجویان چپ (کمونیست) در این تاریخ تجمع کردند و با شعار‌ها و دست نوشته‌هایی بر آزادی پوشش و حجاب اختیاری تاکید کردند و به مخالفت با قانون و ضوابط پرداختند.

این تجمع و شعار‌های هنجارشکنانه با ورود گسترده‌ی اساتید و دانشجویان موافق رعایت قوانین و ضوابط پوشش تا حد زیادی کنترل شد و پس از یک ساعت محاصره در جمع اساتید و دانشجویان مدافع قانون و درگیری‌های جزیی، شعار دهندگان به سالن هنر برگشتند و با اجازه و بستر سازی معاونت فرهنگی دانشگاه تهران در سالن مستقر شدند و عمده‌ی صندلی‌های سالن را اشغال نمودند و موافقین اجرای قانون در سالن اجازه حضور زیادی پیدا نکردند. در سالن به ایشان اجازه داده شد بیانه‌ی خود را بخوانند و شعر یار دبستانی را هم همخوانی کردند، اما مجال درستی به بیانیه خوانی نماینده یکی از گروه‌های مدافع قانون، از سوی معاونت فرهنگی داده نشد و در نهایت تجمع با پراکنده شدن دانشجویان به پایان رسید و رسانه‌های معاند از همین تحرک کوچک مستمسکی برای ترغیب به شلوغی و اغتشاش درست کردند.

به عنوان مثال شبکه‌ی من و تو فیلم اعتشاشات دی ماه ۹۶ در اطراف دانشگاه را به عنوان گزارش اتفاقات ۲۳ اریبهشت ماه پخش کرد و گزارش لحظه به لحظه نیز در کانال آمد نیوز و سایر رسانه‌های معاند به صورت غیر واقعی و دروغپردازانه دنبال شد.

اما ریشه‌ی اقدام نپخته و حساسیت برانگیز دانشگاه یا به اهمال و کوتاهی‌های مکرر معاونت فرهنگی در اجرای طرح‌های گام به گام و مصوب و ناامیدی آن‌ها از آن معاونت بر می‌گردد و یا خدایی نکرده جریانی قصد تحت تاثیر قرادادن و بی اثر کردن نامه را داشته اند و می‌خواستند با این روش و ایجاد التهاب و اغتشاش درخواست به حق نویسندگان نامه را خنثی نمایند.

در این میان، از عملکرد دکتر نیلی به عنوان رییس دانشگاه تهران و کسی که طی سال جاری تحصیلی دو نامه هشدار آمیز در خصوص وضعیت رفتار و پوشش دریافت نموده و هیچ واکنش درخوری نشان نداد است بسیار گلایه مندیم.

منبع: تسنیم

برچسب هادانشجویاناساتیددانشگاه تهران

منبع: شریان

کلیدواژه: دانشجویان اساتید دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۰۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»

معاون میراث فرهنگی استان تهران به دنبال تخریب ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج که تهدیدی برای این بنای تاریخی ثبت‌شده در فهرست میراث ملی اعلام شده است، گفت: شهرداری از میراث فرهنگی قبل از عید استعلام گرفته بود و براساس پاسخی که به آن داده شده است، سازه جدید طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌تواند تا ۱۲ متر ارتفاع داشته باشد.

به گزارش ایسنا، اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنرهای نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنرهای نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن ‌داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

در این عکس، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج و ارتفاع آن پیش از تخریب دیده می‌شود.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیارهای مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال  ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدیدهای مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بناهای تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شلیک مستقیم پلیس آمریکا به دانشجویان دراعتراضات ضد صهیونیستی
  • تجمع اعتراضی دانشجویان کوبایی علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی
  • تجمع اعتراضی دانشجویان کوبایی علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی+ فیلم
  • حضور ۱۵۰۰ نفر در جشنواره قرآنی، فرهنگی، هنری و ادبی شهید آوینی
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه را تغییر نمی‌دهد
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی باشد
  • رفتار آمریکا با دانشجویان حامی فلسطین حقیقت حقوق بشر آنها را روشن کرد
  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»