Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، نخستین کنفرانس بین‌المللی «مقابله با تروریسم و افراط گرایی» به همت مرکز پژوهش‌های توسعه شین جیانگ چین و با حضور متخصصان کشورهای مختلف و مقامات محلی این استان مسلمان نشین چین به صورت مجازی برگزار شد.

حامد وفایی استاد دانشگاه و مدیر مرکز پژوهشی آسیای دانشگاه تهران در این کنفرانس با اشاره به اینکه پدیده تروریسم را نمی توان منحصر به ادیان کرد، گفت: تروریسم یا افراط‌گرایی مقوله‌ای است که نمونه‌های متفاوت آن در وقایع ایرلند شمالی، مسائل سیاه پوستان آمریکایی یا برخی فعالیت‌های نئونازی‌ها و موارد مشابه قابل رصد بوده و با توجه به ماهیت صلح آمیز ادیان جهان شمول و تاکید آموزه‌های دینی بر آرامش و سعادت بشر، ارتکاب اعمال تروریستی پیروان برخی ادیان، به استفاده ابزاری از دین مربوط می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه تهران با اشاره به بکارگیری استانداردهای دوگانه از سوی کشورهای غربی به ویژه آمریکا در مقوله تروریسم، افزود: امروز جهان شاهد بکارگیری انواع جدیدی از تروریسم دولتی از سوی ایالات متحده است که تروریسم اقتصادی آمریکا یکی از آنهاست که با انسداد راه‌های مشروع تجارت میان کشورها، آسیب‌های جدی به ملت‌های محتلف از جمله ایران و چین وارد می آورد.

وفایی همچنین با یادآوری هزینه‌هایی که جمهوری اسلامی ایران در بحث مقابله با تروریسم متحمل شده است، از سردار قاسم سلیمانی به عنوان قهرمان ایرانی مبارزات جهانی با تروریسم یاد کرد و ادامه داد: سردار بزرگ ایران که به دعوت رسمی مقامات عراقی به این کشور سفر کرده بود، با دستور علنی و رسمی ترامپ در این کشور خارجی به شهادت رسید و این خود برگ دیگری از تروریسم دولتی آمریکا بود.

وی با اشاره به اقدامات دولت چین در مقابله با تروریسم و افراط گرایی گفت: امر مقابله با تروریسم را می توان به دو گونه سلبی و ایجابی، عملیاتی کرد که در حوزه سلبی و برخورد با گروه‌های تروریستی تعاملات بسیاری بین کشورهای مختلف از جمله چین و ایران در جریان است اما در زمینه مبارزه ایجابی با تروریسم، خلا قابل توجهی در همکاری کشورها وجود دارد.

 مدیر مرکز پژوهشی دانشگاه تهران ادامه داد: ایران با توجه به ظرفیت‌های بی‌بدیل تاریخی - فرهنگی، قرائت ویژه از دین اسلام، سوابق تعاملات تاریخی با مسلمانان چین و همچنین ارتقای سطح روابط دو کشور به مشارکت جامع راهبردی، برنامه ۲۵ ساله بین دو کشور و ایده پهنه و راه چین، موقعیت مناسبی برای تعامل با چین در حوزه برخورد ایجابی با افراط گرایی را دارد.

در بخش دیگری از این نشست امین بذرافشان استاد دانشگاه و مدیر ایرانی موسسه کنفسیوس دانشگاه تهران گفت: در حافظه ادبی ایرانیان، چین با کالاها، هنر، طبیعت زیبا شناخته می‌شود که اغلب اطلاق به چین مربوط به منطقه شین جیانگ چین، ختن، کاشغر و ... است. به همین جهت مردم ایران و چین از میراث ناملوس مشترک و قابل توجهی برخوردارند.

وی افزود: مردم شین جیانگ به سه دسته تقسیم می شوند. اولین دسته جمعیت غالب این منطقه شامل مسلمانان و اویغورها و سایر اقوام ساکن در آن هستند که با صلح و آرامش کنار یکدیگر زندگی می کنند. گروه دوم افردای هستند که به علل تاریخی داعیه جدایی‌طلبی دارند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: و عده دیگری که تحت تاثیر اندیشه‌های جنبش ترکستان شرقی قرار دارند. آنها همکاری بسیار نزدیکی با داعش، طالبان و القاعده و تحت حمایت مالی و سیاسی کشورهای فرا منطقه‌ای قرار دارند. جدایی‌طلبی، رادیکالیسم و  تروریسم قطعا نتیجه دین نیست و از هر اختلافی همانند دین، قومیت، رنگ پوست و یا حتی جنسیت برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کند و مرز و کشور نمی‌شناسد.

بذرافشان اضافه کرد: شرایط هفته‌های اخیر افغانستان از جهت دو جهت ناآرامی‌ها و احتمال ورود آن به شین جیانگ و سایر کشورهای همسایه و همچنین از جهت برنامه امنیتی غیر قابل پیش‌بینی آمریکا در خروج ناگهانی از افغانستان  بسیار حائز اهمیت است.

وی خاطرنشان کرد: کشورهای منطقه باید در عین حمایت از مردم افغانستان برای رسیدن به ارائه سیاسیشان، از دخالت دولت‌های غیر دوست و فرامنطقه‌ای در امور آن کشور جلوگیری کنند.

در این نشست محققانی از کشورهای انگلیس، آلمان، روسیه، عربستان، پاکستان، مصر، هندوستان و ایران ضمن ایراد سخنرانی به تبادل نظر با کارشناسان چینی پرداختند.

پیش از آغاز نشست، حاضران به صورت مجازی از نمایشگاه دستاوردهای چین در حوزه مباره با تروریسم دیدار کردند.

برچسب‌ها جامعه مسلمانان تروریسم چین افراط گرایی دانشگاه تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جامعه مسلمانان تروریسم چین جامعه مسلمانان تروریسم چین افراط گرایی دانشگاه تهران مقابله با تروریسم استاد دانشگاه دانشگاه تهران افراط گرایی شین جیانگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۴۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد


به گزارش تابناک به نقل از اکوایران؛ ماهیندا آماراویرا، وزیر کشاورزی سریلانکا که در راس هیاتی به ایران آمده بود؛ در حاشیه ایران اکسپو 2024 در جمع فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی در  اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران حاضر شد.

 در این گردهمایی، حسام الدین حلاج، معاون امور بین‌الملل اتاق تهران خواهان برقراری پرواز مستقیم میان دو کشور شد و گفت: این اتفاق می‌تواند به تجار و گردشگران دو کشور  کمک بسیاری کند. در عین حال لغو روادید میان دو کشور نیز برای افزایش همکاری‌ها میان بازرگانان راهگشا خواهد بود.

عطااله اشرفی اصفهانی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران نیز ابراز امیدواری کرد که این همایش منجر به تعمیم همکاری‌های های ایران و سریلانکا در حوزه های مختلف باشد.

از سال گذشته ایران در مقابل  ۲۵۰ میلیون دلار نفت بلوکه شده خود که در سریلانکاست؛ از این کشور چای وارد می‌کند. البته در این نشست وزیر کشاورزی سریلانکا اعلام کرد که بخش‌خصوصی ایران نیز می‌تواند از محل این منابع کالا بخرد. 

اشرفی اصفهانی هم خطاب به طرف سریلانکای گفت: ما آمادگی داریم در زمینه صادرات سوخت، محصولات خوراکی و آشامیدنی، محصولات لبنی، دارو و تجهزات پزشکی با این کشور همکاری کنیم. در عین حال امکان همکاری در حوزه تحقیق و توسعه، خدمات فنی و مهندسی و IT و کشت گلخانه ای با محوریت اتاق تهران نیز وجود دارد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در ادامه درخواست ایجاد یک کمیته اقتصادی و تجاری در زمینه‌های مختلف را مطرح کرد.

این درخواست را  هادی طالبیان، مدیرکل شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران مطرح کرد و بر شکل‌گیری کمیته مشترک برای برقراری هماهنگی‌های بیشتر  تاکید کرد. او خواهان فعال سازی موافقتنامه تجارت ترجیحی میان ایران و سریلانکا شد. طالبیان پیشنهاد همکاری در بخش هوشمندسازی گلخانه ها و مکانیزه کردن کشاورزی را هم داد  و گفت:  با توجه به احصای نیازهای این کشور، صادرات خرما، گوجه فرنگی، شیلات و خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا دارای مزیت خواهد بود.

اجاره 99 ساله زمین در سریلانکا


در این گردهمایی  وزیر کشاورزی سریلانکا به ضرورت تعیین یک استراتژی بلندمدت برای همکاری اشاره کرد و گفت: ایران یکی از مهمترین صادرکنندگان انرژی در جهان بوده و محصولات کشاورزی در سریلانکا نیز از تنوع بالایی برخوردار است. بنابراین فرصت‌های بسیاری برای همکاری وجود دارد.

آماراویرا همچنین از ضرورت همکاری در بخش‌های فناوری‌های پیشرفته در حوزه کشاورزی، دامداری، حمل و نقل و گردشگری نیز سخن گفت و در ادامه از تجار ایرانی برای بازدید و آشنایی با پتانسیل‌های این کشور دعوت کرد.

در این جلسه پاسان آماراویرا معاون وزیر کشاورزی سریلانکا به نمایندگی از وزیر به پرسش‌های فعالان اقتصادی هم پاسخ داد. او در واکنش به اینکه آیا تجار ایرانی می توانند از محل  پول‌های بلوکه ایران واردات انجام دهند؟ اعلام کرد که تجار ایرانی می‌توانند برمبنای پول بلوکه شده ایران در  سریلانکا کالا وارد کنند. پیش‌تر دولت ایران برمبنای پول نفتی که در سریلانکا بلوکه شده بود چای وارد می‌کرد. البته این روند امسال هم ادامه پیدا کند. آماراویرا ادامه داد تهاتر با هماهنگی بانک‌های مرکزی دو کشور انجام خواهد شد. در ضمن بزودی خبرهای خوبی در انتقال منابع مالی هم منتشر خواهد شد. 

او در واکنش به درخواست‌های همکاری مشترک در  سریلانکا اعلام کرد که از  سرمایه‌گذاری ایرانیان در سریلانکا استقبال می‌کند. آماراویرا گفت: ما می‌توانیم همکاری مشترک درحوزه کشاورزی داشته باشیم. ما به شما زمین می‌دهیم در قالب اجاره 99 ساله؛ البته قرارداد اجاره ابتدا 30 ساله است و درصوت تمایل شما امکان تمدید آن تا 99 سال وجود دارد.

در پاسخ به اینکه آیا سریلانکا آماده همکاری در حوزه سلامت هست؟ او اعلام کرد که در حوزه گردشگری سلامت فرصت های زیادی در سریلانکا وجود دارد. درضمن این آمادگی هست که ما به سرمایه گذاران ایرانی زمین دولتی بدهیم. او افزود: ما حتما در این زمینه با وزیر بهداشت سریلانکا هم صحبت میکنیم و نتایج دقیق تر به ایران می‌دهیم.

آماراویرا با صادرات چوب به ایران هم موافقت کرد و گفت این موضوع امکان پذیری است. حتی امکان تهاتر آن با نفت هم وجود دارد.

دیگر خبرها

  • آشکار شدن ماهیت واقعی دولتمردان آمریکا در برخورد خشن با جنبش اعتراضی دانشجویان
  • عملیات «وعده صادق» جایگاه ایران در برابر دیدگان کشورهای جهان را تغییر داد
  • خیزش دانشجویان جهان مهر تأییدی بر متخاصم بودن صهیونیست ها است
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: این اعتراضات دانشجویی نیست، تروریسم است
  • اظهارات جدید علم‌الهدی درمورد وقایع دانشگاه‌های آمریکا؛ ببینید چطور استاد دانشگاه را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند
  • عملیات «وعده صادق» مبدأ تاریخ جدیدی برای جهان است
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • ۶۵ استاد نمونه کشوری تجلیل شدند